دستگاه های DVR

دستگاه DVR چیست؟

DVR چیست

معرفی

شاید تا به حال نام DVR به گوشتان خورده باشد، DVR، نوعی دستگاه ضبط کننده دیجیتالی است که برای ذخیره و انتقال تصاویر دوربین های مداربسته به کار می رود. در مقاله امروز ذره بین با ما همراه باشید تا پی ببریم که دستگاه DVR چیست و بیشتر با آن آشنا شویم.

DVR چیست؟

Digital Video Recorder یا به اختصار، DVR ، به معنی دستگاه ضبط کننده دیجیتالی است. وظیفه عمومی این دستگاه، دریافت تصاویر دوربین های مداربسته و تبدیل آنها به فرمت دیجیتال، جهت ذخیره و نمایش آنها می باشد. در واقع در سیستم های امنیتی و دوربین های مداربسته، دوربین ها توسط فیش BNC به خروجی هایی که در پشت دستگاه DVR تعبیه شده اند، متصل می شوند و از این طریق تصویر دریافتی آنها به دستگاه می رسد.

تصویر ارسالی از سمت دوربین ها، بسته به کیفیت آنها، دارای حجم های متفاوتی است. دستگاه های DVR پس از دریافت تصاویر آنها را با فرمت های مختلفی فشرده سازی کرده و بعد آنها را درون حافظه جانبی مانند هارد دیسک، ذخیره و بایگانی میکنند.دستگاه های DVR همچنین قابلیت پخش مستقیم آرشیو دوربین ها را بدون نیاز به خارج کردن حافظه جانبی دارند.

نمایش تصویر DVR
نمایش تصویر دوربین های از طریق DVR

تاریخچه دستگاه های DVR

اولین سری دستگاه های DVR، از نوع آنالوگ محسوب می شدند؛ چرا که در زمان معرفی آنها، دوربین های مداربسته فقط با تکنولوژی آنالوگ به بازار عرضه شده بودند. کیفیت و امکانات دوربین های مداربسته آنالوگ، تعریف آن چنانی نداشت و به همین دلیل، نقص ها و کم و کاستی های زیادی علی الخصوص در نظارت شبانه دوربین های مداربسته به چشم می خورد.

دستگاه DVR آنالوگ بر خلاف دستگاه های امروزی، از VGA و HDMI پشتیبانی نمی کرد. همین طور، امکانات و قابلیت های دیگر مانند انتقال تصویر دوربین ها به صورت آنلاین در آن وجود نداشت.

با افزایش تقاضا و نیاز مردم، سیستم های حفاظتی دیجیتال عرضه شدند که کیفیت و امکانات خیلی بیشتری نسبت به دستگاه های آنالوگ داشتند. در نسخه های بعدی دستگاه DVR، پورت های AVI، با پورت های خروجی VGA و HDMI جایگزین شدند. همراه با پیشرفت صنعت دوربین های مداربسته، استاندارد های CVI، AHD، TVI، NTSC، IP معرفی شدند که کیفیت های متفاوتی را ارائه می دادند.

 

اجزا و پورت های دستگاه DVR

هر دستگاه DVR، شامل دو پنل می باشد: پنل جلویی و پنل پشتی

پنل جلویی:

پنل جلویی دستگاه شامل کلید های عمومی مانند دکمه روشن/خاموش، دکمه دسترسی به منو، دکمه های جهت برای جابه جایی در منو، دکمه تایید و… می باشد. نشانگر های LED برای نمایش روشن/خاموش بودن دستگاه، ضبط یا عدم ضبط دستگاه و وجود مشکل در عملکرد دستگاه نیز در پنل جلویی تعبیه شده اند.

پنل پشتی:

پنل پشتی به مراتب مهم تر از پنل جلویی دستگاه است؛ چرا که ورودی ها و خروجی های دستگاه در این قسمت قرار گرفته اند:

 

پنل پشتی DVR
پنل پشتی DVR

۱- پورت های ورودی صدا: این پورت ها در برخی دستگاه ها دیده می شوند و وظیفه دریافت صدا از میکروفون های امنیتی یا دوربین های مداربسته مجهز به میکروفون را دارند.

۲-پورت خروجی صدا: از طریق این کانال می توان صدای ضبط شده یا در حال ضبط دستگاه را توسط یک دستگاه خروجی مانند بلندگو و اسپیکر شنید.

۳-پورت های ورودی تصویر: پورت اصلی هر DVR، پورت های ورودی تصویر آن محسوب می شوند. این کانال ها از نوع BNC بوده و مادگی محسوب می شوند. تعداد کانال های این قسمت، نشانگر نوع دستگاه است. مثلا وجود ۴ ورودی، به معنی ۴ کاناله بودن DVR خواهد بود.

۴-پورت خروجی HDMI: این پورت امکان انتقال تصویر با رزولوشن بالا را فراهم می کند؛ همچنین، میتوان صدا و تصویر را به صورت همزمان از طریق HDMI انتقال داد.

۵-پورت خروجی VGA: از این خروجی، می توان تصویر را با کیفیت خوبی انتقال داد. VGA معمول ترین خروجی برای نمایشگر هاست و بر خلاف HDMI، قابلیت انتقال تصویر به صورت HD و همینطور قابلیت انتقال صدا را ندارد.

۶-پورت خروجی USB: از پورت های USB معمولا برای اتصال موس به DVR و پشتیبان گرفتن از آرشیو دستگاه استفاده می شود.

۷-پورت خروجی RS485: این خروجی ها در دستگاه های DVR جدید دیده می شوند و برای اتصال دستگاه به دوربین های مداربسته اسپیددام به کار می روند.

۸-پورت ورودی برق: این پورت برای ورودی برق آداپتور در نظر گرفته شده است. آداپتور های DVR معمولا بین ۱۲ تا ۲۴ ولت می باشند.

۹-پورت ورودی/خروجی LAN: این پورت برای ایجاد ارتباط میان DVR و شبکه اینترنت استفاده می شود. برای برقراری ارتباط با اینترنت، کافی است با استفاده از کابل RJ-45، دستگاه را به مودم متصل کنید.

قابلیت ها و امکانات یک DVR مناسب

با پیشرفت تکنولوژی، امکانات و ویژگی های جدیدی به دستگاه DVR اضافه شد. DVR های قدیمی عموما به جز ضبط و ذخیره، کار بیشتری انجام نمی دادند اما به مرور زمان، دستگاه های جدیدتر با قابلیت های جدیدتر و بهتری معرفی شدند.در اینجا امکانات و ویژگی های یک دستگاه DVR خوب و مناسب را برای شما آورده ایم:

۱-انتقال تصویر از طریق اینترنت: یکی از دغدغه های افرادی که از دوربین های مداربسته استفاده می کردند، عدم دسترسی به تصویر زنده از دوربین ها بود. اما پس از معرفی قابلیت انتقال تصویر P2P، دیگر جای نگرانی وجود نداشت. با اتصال دستگاه DVR به اینترنت و نصب نرم افزار مربوطه دستگاه در تلفن همراه، شما می توانید تصویر دوربین های خود را به صورت زنده مشاهده کنید و بر آنها نظارت کامل داشته باشید.

برای این کار به نام کاربری و رمز عبور نیاز دارید، اگر زمانی به هر دلیلی نام کاربری و یا رمز عبور خود را فراموش کردید، سری به مقاله ریست پسورد DVR در سایت ما بزنید

انتقال تصویر از طریق اینترنت

۲-قابلیت ضبط ویدیو به صورت هوشمند: این قابلیت باعث می شود شما بتوانید ضبط دوربین ها را به صورت دلخواه تنظیم کنید.یعنی ضبط تصویر تنها در حالات خاصی اتفاق بیوفتد. مثلا ضبط در ساعات خاصی از روز، یا ضبط تنها هنگام دیده شدن چهره و یا تحرک و…این ویژگی از این حیث کاربردی است که نیاز نیست تصویر دوربین ها به صورت ۲۴ ساعته ذخیره شود و به این ترتیب، در میزان فضای هارددیسک استفاده شده توسط دستگاه DVR صرفه جویی خواهد شد.

همچنین ویژگی جستجوی هوشمند به شما اجازه می دهد تا آرشیو ضبط شده دستگاه را بر اساس زمان، شخص و یا زمان ایجاد تغییر در محیط مشاهده گنید.

ضبط هوشمند دوربین مداربسته

۳-قابلیت آنالیز محتوای ویدیویی: آنالیز محتوای ویدیویی به این معنی است که دستگاه DVR با پردازنده خود، تصاویر دریافتی از دوربین ها را پردازش و آنالیز کند و یک سری اصلاعات به کاربر بدهد. مثلا تعداد کل پلاک های ماشین دیده شده در بازه زمانی مشخص، تعداد دفعات دیده شدن یک شخص(Face detection)، تشخیص و هشدار هنگام عبور از روی خط فرضی(Line Crossing)، تشخیص و هشدار هنگام تلاش برای اختلال در کارکرد دوربین(Tamper detection) و…

۴-امکان تهیه نسخه پشتیبان و بکاپ گیری: دستگاه های DVR باید قابلیت پشتیبان گیری از آرشیو ویدیو ها در حافظه های جانبی را داشته باشند. با این ویژگی دیگر احتیاجی به خارج کردن هارددیسک از دستگاه برای گرفتن کپی از ویدیو ها نیست.

بکاپ گیری دوربین مداربسته

۵-تنظیم تصویر و ضبط:  در دستگاه DVR باید امکان تنظیم مواردی مانند عمق رنگ، میزان روشنی، فریم برثانیه، دید در شب، مدت زمان ذخیره سازی دستگاه و مواردی از این قبیل؛ برای کاربر وجود داشته باشد.

منوی اصلی دستگاه DVR

-پشتیبانی از آخرین استاندارد های فشرده سازی تصویر: یک دستگاه DVR مناسب، از آخرین استاندارد ها برای کاهش حجم و فشرده سازی تصاویر استفاده می کند، این نکته را حتما هنگام خرید مد نظر داشته باشید.

H.265

ذخیره سازی دستگاه DVR

یکی از اساسی ترین وظایف DVR، ضبط و ذخیره است. برای این کار میتوان از راه های متفاوتی استفاده کرد که معمول ترین راه، استفاده از حافطه های جانبی مثل هارد دیسک می باشد. انواع مختلف هارد بسته به نوع و پشتیبانی دستگاه برای DVR استفاده می شود. هاردهای سبز، بنفش، آبی در حجم های ۳۰۰ گیگابایت به بالا.

بسته به کیفیت و تعداد دوربین های استفاده شده در کار، و همچنین مدت زمان ذخیره سازی هارد، انتخاب های متفاوتی وجود دارند. برای خرید هارد دیسک می توانید به فروشگاه ذره بین مراجعه کنید.

هارد DVR

جمع بندی

در این پست، سعی بر این بود تا شما همراهان گرامی را به صورت مختصر و مفید با دستگاه DVR آشنا سازیم. ما قابلیت ها و امکانات آن را برای شما شرح دادیم و همینطور، ویژگی های یک دستگاه DVR مناسب را بیان کردیم.

شما همراهان عزیز می توانید برای مشاوره جهت خرید دستگاه DVR مناسب، با ما در تماس باشید. همکاران ما در تیم ذره بین شما را راهنمایی خواهند کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *